top of page

Voor mezelf gekozen

7 januari 2022


Het jaar is voorbij gevlogen. Een jaar waarin ik voor mijn gezin heb gekozen. Gestopt met werken om voor de kinderen thuis te zijn. En een jaar om aan mezelf te werken is begonnen. Elke maand heen en weer naar Arnhem voor anderhalf uur therapie. Dankjewel lieve Renate, voor de openheid, eerlijkheid en vooral voor je vertrouwen. Binnenkort ook nog andere therapie dichtbij huis.


Truus, ik wil je bedanken voor alle jaren die jij aan mij zij staat. Je zegt het als ik iets doe wat niet kan, je zegt dat je trots op me bent, als ik vecht voor m'n gezin en voor mezelf. Ook al ben je al lang mijn voogd niet meer, je bent voor mij blijven vechten. Ik ben je eeuwig dankbaar.


Allerliefste Ylaine, ik ben niet de makkelijkste, maar ik ben wel de leukste aan jouw zij. Jij maakt mij aan het lachen. Jij geeft mij plezier. Jij steunt mij door dik en dun. Als ik weg rij naar therapie, bel jij mij nog een extra keer, om te zeggen dat je van mij houdt en dat je trots op mij bent.


En dan mama, jij hebt mij het afgelopen jaar weer laten inzien dat ik niet zo wil zijn als jij. Ik vecht voor mijn gezin en sta dag en nacht voor hun klaar. Je bent afgelopen jaar weer oma geworden. En wat mis je veel. Af en toe mis ik je, de gedachte dat ik je nooit meer kan spreken, doet me soms pijn. Maar op zo'n moment kijk ik waar ik nu sta en dan denk ik: what the fuck, wat heb ik dat goed gedaan! Ik zit dan nu wel thuis bij de kinderen, waar veel mensen een mening over hebben, maar dat boeit me niet meer. Ik ben er 24/7 voor mijn kinderen. Ik vecht voor mijn kinderen, zoals jij had moeten doen voor mij en de rest.

Een jaar geleden heb ik de kist dichtgedaan met Ylaine en Romey. Klein stukje afgesloten zoals Romey en ik het wilden. Jou nog één keer zien. Vandaag geef ik mijn kinderen een extra knuffel en zeg ik een extra keer dat ik van ze hou en trots op ze ben. Dat heb ik 21 jaar bij jou gemist. Een knuffel en een compliment. Ro, ik ben trots op je. Dan zeg ik het maar zelf tegen mij:


Ik ben trots op mezelf. Trots op wie ik ben. Trots op mezelf dat ik weer in therapie ben gegaan en vecht voor mezelf.
Trots op mezelf dat ik leef.

bottom of page