top of page

Bubbel

Ik krijg veel de vraag: Hoelang moet je nog in therapie? En dat was ook één van de eerste dingen die ik vroeg aan Renate: Hoelang denk je dat dat nodig is? En haar antwoord was heel duidelijk, dat ze dat niet weet. En dat vind ik lastig, ik wil altijd graag een einddatum. Net zoals bij mijn beugel. Ze zeiden al maanden dat hij er misschien binnenkort uit mag. De laatste keer was ik er wel een beetje klaar mee en ik wilde graag een einddatum. Die kreeg ik dan ook, nog een paar weken en dan mag mijn beugel eruit.

Ik ben zo blij dat ik de kans heb gehad om weer een verwaarlozing van vroeger te kunnen aanpakken. En die kan ik dan binnenkort ook echt afstrepen.


Nadat ik vorige keer zo gebroken ben, gaat het best goed. Druk met de kinderen, dieren, stekjesbieb en andere dingen waar ik energie van krijg. Ik heb mijn camera weer eens opgezocht en die ligt nu standaard beneden, zodat als ik zin heb en de kans is er om te fotograferen, dat ik dat weer op kan pakken. Ook kies ik bewust op dit moment wie ik in mijn bubbel laat en wie niet. Niet omdat ik diegene niet meer leuk vind, maar omdat het mij gewoon op dit moment veel energie kost. Als iemand vraagt hoe het gaat met therapie, en ik leg het het uit, dan begrijpen ze dat wel, omdat de meeste mensen zich wel in kunnen leven. Maar het kost me teveel moeite om steeds het hele verhaal te doen over hoe ik me voel.

Ik heb een paar mensen om me heen die aan een half woord genoeg hebben en dat is fijn. En dat is nu ook weer met een bijzonder persoon. We kennen haar omdat we bij haar hondencursus hebben gedaan met onze honden, samen met mijn schoonmoeder, die toen gelijk met ons een puppy had. In die jaren zat ik in therapie en ging wel mee naar de hondenschool, maar Ylaine was degene die altijd de cursus deed. We voegden haar toe op Facebook en zo volgden we elkaar jaren. Ze reageerde af en toe onder mijn foto of teksten. Vorig jaar, toen ik in ziekenhuis kwam door complicaties aan mijn kaakoperatie, was zij het, samen met Ylaine en nog een paar andere lieve mensen, die met mijn verjaardag allemaal mooi bijzonder stekjes hadden gekocht. En sinds ik mijn blog ben begonnen is het contact weer gekomen. Zij en haar man komen hier wel eens eten of ze komt een theetje drinken en ik ben daar nu een paar keer geweest op een zondagmiddag als Ylaine thuis is en ik even een momentje voor mezelf kan hebben.

Er zijn een paar mensen die aan een half woord genoeg hebben op dit moment en daar is zij op dit moment één van.

De eerste keer dat ik daar binnen stapte, voelde het als thuis komen, wat ik jaren heb gemist. Ik had zo graag gewild dat ik bij één van mijn ouders op zondagmiddag binnen kon stappen en kon voelen hoe het is om een ouderlijk huis te hebben. Aankomende week heb ik weer cranio sacrale therapie en heel eerlijk, ik weet nog steeds niet wat ik er van moet vinden. Ik weet dat het goed voor me is, maar mijn gevoel zegt iets anders. Zaterdag gaan Ylaine en ik heerlijk een dagje Rotterdam en avonds naar het concert van Miss Montreal waar we ontzettend veel in in hebben. Onze puber is bij de zorgboerderij en de twee kleintjes gaan naar Ylaine haar geweldige ouders. Door hun hebben wij even een dagje voor ons twee.


En dinsdag rij ik weer naar Arnhem naar Renate toe. Op dit moment voel ik me rustig. Door de juiste mensen om mij heen. Maar dat kan morgen wel weer helemaal anders zijn. Dit is de eerste keer therapie dat Ylaine niet thuis is. Dat mijn lieve schoonmoeder oppast op onze lieve drie kinderen. En ik weet dat ze de beste oppas is voor onze kinderen en daar maak ik mij geen zorgen om. Ik ben blij dat zij mij de mogelijkheid geeft dat ik toch naar therapie kan gaan.


Ik bewandel mijn weg zoals ik denk dat het goed is en ik weet ik ben niet perfect. Ik kom vast nog heel wat obstakels tegen, maar wie komt dat niet? Ik ben trots op mezelf, dat ik een half jaar geleden in het diepe ben gesprongen om aan mezelf te werken. Want ik wil de beste versie van mezelf worden. Zodat mijn kinderen later als ze op zichzelf wonen en misschien kinderen hebben, wel een thuis hebben om in terug te komen.
bottom of page